Diş İmplantı
İmplant, eksik dişlerin tedavisinde kullanılan ve çene kemiğinin içine yerleştirilen, titanyumdan yapılmış suni köklerdir. Diş İmplantı steril şartlarda özenle yapılan ağrısız bir işlemdir. Sterilizasyon prosedürlerine verdiğimiz özen sayesinde işlem sonrası ağrı ve şişlik minimal seviyede olmaktadır. İmplant yerleştirildikten sonra çene kemiği ve implantın kaynaşması için 2-3 ay beklenmekte ve sonrasında üzerine porselen diş yerleştirilmektedir. İmplant tedavisinin en büyük avantajı komşu dişlere zarar vermeden ya da takma çıkartma diş kullanma zorunluluğu olmadan eksik dişlerin telafi edilmesidir. 2000 yılından bu yana sahip olduğumuz tecrübeler ile doğru yere doğru şekilde implant yerleştirerek hastalarımızı her daim memnun etmekteyiz. Cerrahi işlem tamamlandıktan sonra implantın marka, boy, çap ve diğer bilgilerinin bulunduğu implant kimliği hastaya verilerek ömür boyu yaşanabilecek herhangi bir probleme karşı güvence sağlamaktayız.
İmplant keskin bir kılıç gibidir.
Doğru yere, doğru zamanda ve doğru şekilde yapılmalıdır.
Önemli Bilgiler
Dental İmplantlar ile Dişler Arasındaki Farklar
Dişler çene kemiğine periodontal dokularla bağlanır ki bu oluşum amortisör görevi yapar. İmplantlar çene kemiğine direkt olarak bağlanmaktadır Bu durumda implant üzerine gelen kuvvetler direkt çene kemiğine iletilir. İmplantlar ilk yerleştirildiğinde mekanik olarak bağlanır. Daha sonra kemiğe ortalama 2 ay içinde biyolojik olarak bağlanır. Dişler canlı dokulardan implantlar titanyum kullanılarak yapılmaktadır. Canlı dokularda reaksiyon algılanması daha nettir. İmplantlarda ise kemiğe bağlandığı için ısırma kuvveti ve toleransı daha azdır. Hasta hangi kuvvette çiğneme yapacağını zamanla algılamaktadır. Diş eksikliklerinde implantlar alternatif bir çözümdür, mevcut protezlere destek ve alternatiftir. Gerekli eğitimi almış ve sertifikalara sahip olan diş hekimleri tarafından uygun bölgelere güvenle yerleştirilebilir.
İmplant Bakımı
İmplantlara normal dişlere göre en az iki kat daha özenli bir şekilde bakım yapılmalıdır. Dişlerin düzenli fırçalanması, diş ipi ve gargaralar kullanılması gereklidir. İmplantlar diş kökü yerini tutacak titanyum metalinden yapılan; üzeri kemik yüzeyinin mikroskopik pürüzlülüğünde olan kök formuna benzetilmiş suni materyallerdir. Tutuculuğu implant yüzeyinin pürüzlüğünün kemik yüzey pürüzlülüğüne benzemesi ile mümkündür. Teknolojik olarak ne kadar çok kemik yüzeyine benzerse o kadar çok iyi tutunur. Kalitesi ise yüzey pürüzlülügüğün teknolojisi ile ilgilidir. Yerleştirilen implantların boy, çap ve üretim barkodları hasta tarafından yaşam boyu saklanmalıdır. Uzun dönemde implantların üst yapıları değişebilir tek diş olarak yapılan implantlar daha sonra yan bölgedeki diş kayıpları meydana geldiğinde köprü olarak da kullanılabilir. Çene kemiğine yerleştirilen bir implant ilk olarak minik bir şekilde tutunur daha sonra tıpkı kırık kemik kaynaşması gibi 2 ay içinde biyolojik olarak çene kemiğine kaynaşır.